Információk:

NÉMETTÁBOR CSÖMÖRÖN 07. 03-07.

NEPOMUKI KERT KÖZÖSSÉGI TAKARÍTÁSA 2023. 05. 06.

HÚSVÉTI BATYUS LOCSOLÓBÁL 2023. 04. 09.

SPIEL UND SPASS KLUB 2023. 04. 08.

GRATULÁLUNK!

SPIEL UND SPASS CLUB 2023. 02. 18.

XXIV. Hájastészta és fánksütő verseny I. helyezés

TERVEZETT PROGRAMJAINK 2023.

ÖNKORMÁNYZATUNK LEHETŐSÉGET BIZTOSÍT AZ 50 ÓRÁS KÖZÖSSÉGI MUNKA TELJESÍTÉSÉRE

BLICKPUNKT-KÉPEK KIÁLLÍTÁS

MALENKIJ ROBOT MEGEMLÉKEZÉS 2023. 01. 29.

IV. ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS 2022. 12. 18.

III. ADVENTI GYERTYAGYŰJTÁS 2022. 12. 11.

II. ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS 2022. 12. 04.

I. ADVENTI GYERTYAGYÚJTÁS 2022. 11. 27.

KÖZMEGHALLGATÁS 2022. 11. 24.

NÉPSZÁMLÁLÁS 2022.

NEPOMUKI KERT KÖZÖSSÉGI TAKARÍTÁSA (2022. 09. 17.)

SCHULTÜTE 2022. 08. 28.

CSÖMÖRI NÉMET TÁBOR

MEGHÍVÓ A 100 ÉVES, NÉMET NYELVŰ SÍREMLÉKEK FELÚJÍTÁSÁHOZ KAPCSOLÓDÓ RENDEZVÉNYRE 06. 23.

GYEREKNAP A HORGÁSZTÓNÁL 05. 29.

SVÁB MAJÁLIS 05. 14.

NEPOMUKI KERT KÖZÖSSÉGI TAKARÍTÁSA 05. 07.

ISKOLÁBA HÍVOGATÓ

SPIEL UND SPASS ÁPRILIS 2.

ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS

JÖN, JÖN, JÖN – SVÁB HÚSVÉTI LOCSOLÓBÁL

Farsang farka, vidám felvonulás és mulatság

Kézműves foglalkozás február 19-én

Malenkij robot” megemlékezés

IV. Adventi gyertyagyújtás

III. Adventi gyertyagyújtás

II. Adventi gyertyagyújtás

I. Adventi gyertyagyújás

Közmeghallgatás 2020-2021 –>>

EMLÉKMISE

A Német Nemzetisègi Önkormányzat Csömör 2021. január 31-én 14 órától német nyelvű emlékmisét tart a kitelepítés áldozataiért a Csömöri Szentháromság Római Katolikus Templomban. Fővédnökünk: Surman-Majeczki Martin Közgyűlési tag – Magyarországi Németek Országos ÖnkormányzataAlelnök – Magyarországi Német Fiatalok KözösségeAz eseményt online közvetíti a CsömörTV, amit ezúton is köszönünk nekik. A jelenleg is érvényben lévő járványügyi rendelkezések miatt a mise utáni szokásos megemlékezést sajnos nem tudjuk megtartani. Az emlékműsora egy későbbi időpontban kerül megrendezésre. A Német Nemzetiségi Önkormányzat Csömör képviselői az emlékmisét követően koszorúznak a Málenkij Robot emlékműnél, a Hősök terén. Kérjük, hogy aki szeretné, a nap folyamán egyénileg helyezze el a megemlékezés virágait. Köszönjük!

FELHÍVÁS

„A Nek tv. 97. § alapján a közmeghallgatás a nyilvános testületi ülés egyik különleges esete. A vészhelyzet alatt a nemzetiségi önkormányzat elnöke a képviselő-testület feladat- és hatásköre gyakorlására lett feljogosítva, ezáltal az elnök egy személyben nem tarthatja meg a közmeghallgatást. Ugyanakkor annak nincs jogi akadálya, hogy az állampolgárok írásban éljenek a kérdésfeltevés és a javaslattétel jogával.”

Az írásbeli kérdéseit és/vagy javaslatait mindenki a Német Nemzetiségi Önkormányzat Csömör hivatalos email címére: nemetonk@csomor.hu, illetve postai úton a Német Nemzetiségi Önkormányzat Csömör 2141 Csömör, Szabadság út 5. címre küldheti.

Hála és köszönet!

A Csömöri Szent Rita Karitász Közösség ma köszönetként a Német  Nemzetiségi Önkormányzat Csömörnek ezt a kitüntetést adományoztaEz a köszönet mindenkinek szól, aki bármilyen formában támogatta az általunk kezdeményezett adomány-és élelmiszergyűjtést, valamint a cipősdoboz akciót 🙏🙏🙏

Kellemes adventi időszakot kívánunk Mindenkinek 🎄🎄🎄🎄

Megérkezett hozzánk a Mikulás 🥰🥰🥰 és az idei évben különleges ajándékot hozott magával 🥰🥰🥰. Englenderné Hock Ibolya elnök asszony és Manz Alfréd Úr engedélyével felállításra került egy interaktív német nyelvű tábla a Nepomuki szoborkert előtt. A táblán a Magyarországi Németek Címere látható, magyarázattal. Fogadja Mindenki szeretettel 🥰🥰🥰. A tábla költségét a Német Nemzetiségi Önkormányzat Csömör támogatta.

M E G H Í V Ó

A Német Nemzetiségi Önkormányzat Csömör

KÖZMEGHALLGATÁSÁT

2020. november 19 – én, csütörtökön,  17:00 órai kezdettel tartja, melyre ezúton tisztelettel meghívom.

A Közmeghallgatás helye:

2141 Csömör, Tompa Mihály u. 1. 

Sinka István Községi Könyvtár

A Közmeghallgatás alatt a maszk viselése kötelező.

Napirendi javaslatok:

  1. Tájékoztató a NNÖCS 2020-ban végzett tevékenységéről

Előadó: Drahos Réka Dalma elnök

  • Kérdések és válaszok

Drahos Réka Dalma s.k.

NNÖCS elnök

Megszépült a Nepomuki szoborkert

Szombaton (09.19.) lelkes önkéntesek segítségével, a Virágliget Kertészeti Áruda támogatásával valamint Király Attila szakmai vezetésével jó hangulatú munkával telt a délelőtt.

Köszönetünket fejezzük a segítőknek, Bátovszki Györgynek és a Zöldfa étterem csapatának a rengeteg kávéért, Szőke Zoltánnak és csapatának, a Csömöri Önkéntes Tűzoltóknak a locsolásért, Klacsán Péternek a fotókért és a lelkes munkáért. A Virágliget Kertészeti Árudának és Király Attilának a rengeteg növényért és a szakszerű útmutatásért.

Lelkes önkénteseink szombaton: Király Attila, Fogd Éva, Rátotiné Görög Ágnes, Juhász Bence, Lantos Melinda, Sisán Mónika Emese, Sziszik István, Klacsán Péter, Skoda Nikoletta, Gobolyák Viktória,

és a gyerekek: Juhász Fanni, Juhász Viki, Pintér Gréta, Sziszik Botond, Szigeti Laura, Szigeti Marci, Sisán Emese, Gombár Petra, Gombár Csenge, Gombár Botond és a legifjabb segítőnk: Nagy Dani.

Mindenkinek köszönjük a segítséget!

Képek a Galériában!

Schulanfang und Zuckertütenfest 

Am 30.August um 15.00 Uhr beginnt unsere Einschulungsfeier in der Krammer Teréz Musikschule. Alle Erstklässler mit Familien sind herzlich eingeladen.
Augusztus 30-án, vasárnap 15 órakor kezdődik a Schultüte ünnepség a Krammer Teréz Zeneiskolában. Minden nemzetiségis elsőst családjával együtt szeretettel várunk.

Elballagott az első német nemzetiségi osztály. Gratulálunk mindenkinek!

További sikeres középiskolás éveket kívánunk!

Kedves Sváb Közösség!

Mindannyiunk szomorúságára a mai bál, sorrendben az V. Sváb Locsolóbál a járvány miatt elmaradt. De ne csüggedjünk, hamarosan újra találkozunk.

Addig is élvezzétek/élvezzék az elmúlt 4 év szép pillanatait ezzel a kis összeállításunkkal! (Köszönet a korábbi évek fotóiért a vendégseregnek, és a profi fotósoknak!

Német Nemzetiségi Önkormányzat Csömör

Húsvétvasárnap

A húsvét napjainkban a keresztények legfontosabb ünnepe, de a valláson kívül is a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is.

A húsvét egybeesik a tavaszi napéjegyenlőség idején tartott termékenységi ünnepekkel is, amelynek elemei a feltámadás, az újjászületés.

Húsvétvasárnap és -hétfőn a böjti tilalom után már ismét lehetett táncolni.

Hagyományosan a sváb locsolóbál volt az első a bálok sorában.

Videó összeállítás —>>>

Kedves Meghívott Vendégeink, Fellépők, Szülők, Érdeklődők!
Kedves Barátaink!
A kialakult helyzetre való tekintettel a 2020. április 12-re tervezett 5. Csömöri Sváb Locsolóbálunkat bizonytalan ideig elhalasztjuk. Amint az új időpont kitűzésre kerül, mindenkit értesítünk. Köszönjük a megértésüket és türelmüket. Köszönettel a Német Nemzetiségi Önkormányzat Csömör nevében: Drahos Réka elnök

Idén is megrendezésre került a Kéknefelejcs Óvoda és a Csömöri Mátyás Király Általános Iskola német nemzetiségi óvodás csoportjainak és osztályainak kulturális gálaműsora. 2020. március 7-én szombaton 15 órától léptek fel a gyerekek, akik egy sokszínű, színvonalas programot mutattak be a közönségnek. Büszkék vagyunk arra, hogy Csömörön a két nemzetiségi óvodacsoport mellett iskolánk nyolc évfolyamában, 10 osztály viszi tovább a német nemzetiség kultúráját és hagyományait. A Kulturnachmittag rendezvényen a Német Nemzetiségi Önkormányzat Csömör által szervezett eseményen megköszönték minden felkészítő nemzetiségi pedagógus munkáját és elismerő oklevelet adományozott az önkormányzat munkáját segítő szülőknek. A gyermekeket is megajándékozták a fellépés végén.

Képek a Galériában!